Rotaryenler fikir, tutum ve davranışlarında dörtlü Özdenetim esasını dikkate almaya özen gösterirler.

Biz Kimiz

İş ve meslek insanlarının, tanışıklık ve dostluk platformunda bir araya gelerek oluşturdukları, yaşadıkları bölgelerden başlamak üzere ülkelerine toplumlarına ve insanlığa hizmet etmek amacıyla projeler üreten ve bunları gerçekleştirmek için maddi kaynak sağlayacak fonları da yaratan ve geliştiren uluslararası sosyal bir sosyal hizmet kuruluşudur. Rotaryenler fikir, tutum ve davranışlarında Dörtlü Özdenetim esasını dikkate almaya özen gösterirler:

Düşündüklerimiz, söylediklerimiz ve yaptıklarımız:

  • Gerçeğe uygun mu?
  • İlgililerin tümü için yararlı mı?
  • İlgililerin tümü için adil mi?
  • İyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlayacak mı?

Öncelikle 7 Odak Alanımız

Anlaşmazlıkları Önleme

Rotaryenler, anlaşmazlıkları önleme/giderme ve Barış konularında toplumun yararı için ellerinden gelen tüm fedakarlıkları yapmakla yükümlülerdir.

Hastalıkla Mücadele

Kulüp olarak önceliklerimizden biri de, hastalıkları önleme ve bu hastalıklara elimizden geldiğince tüm gücümüzle mücadele etmektir.

Su & Hijyen

Su kaynaklarının öneminin ve suyun hayatımızdaki yerinin bilincine vararak, bu kaynakları doğru kullanmada ve hijyenin sağlanmasında öncülük etmek en önemli görevlerimizdendir.

Ana-Çocuk Sağlığı

Sağlıklı bir hayat her çocuğun hakkıdır. Bu bilinçle Rotary İzmit olarak amacımız Anne ve Çocukların sağlıkları ile alakalı gereken tüm önlemleri almak ve bilinci yaymaktır.

Okuma / Yazma

Okuma – Yazma ve Temel Eğitim konularına yüksek derecede önem veren kulübümüz, bu konuda gereken tüm çalışmaları yapmakta ve örnek teşkil eden projeler yürütmektedir.

Toplumsal Kalkınma

Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma konularında dünya çapında projeler üreten Rotary kulübü tüm gücünü seferber eder ve bu sayede dünya çapında büyük bir hizmet gücü oluşturur.

Çevreyi Koruma

Rotary’nin Küresel hibelerle desteklenen hizmet faaliyetlerinin yedinci odağı Çevreyi desteklemektir.

Uluslararası Rotary Programları